6 Eylül 2012 Perşembe

Strese Karşı Sağlıklı Atıştırmalıklar!

Günlük hayatımızda bizi strese sokacak birçok olayla karşı karşıya kalırız. Bunun sonucunda da genellikle yemek yiyerek stresimizi azaltmaya çalışırız. Ancak, öyle bir sorun var ki stresten kurtulmak için yediğimiz atıştırmalıklar kilo alacağımız düşüncesiyle bizi daha çok strese sokar. Haliyle bu da bir kısır döngü oluşturur.  Size vereceğimiz birkaç ipucu ile stres altındayken hem kendinizi mutlu edeceksiniz hem de sağlığınızı koruyacaksınız...
Dondurma bu atıştırmaların başında geliyor. Uzmanlara göre dondurma uygun koşullarda üretildiği zaman zararlarının değil yararlarının olduğunu söylüyorlar. İçinde bulunan A, C, D, E ve B grubu vitaminler ile potasyum, kalsiyum, demir gibi mineraller sayesinde vücudumuza gereken ihtyaçları sağlar. Siz de atıştırırken mutlu olmanın yanında sağlıklı olmak da istiyorsanız dondurma tam size göre.


Meyvenin yararlarını saymakla bitmez, tabii aşırıya kaçmadığımız sürece. Günde 2-3 porsiyon meyve tüketimi sağlığınız açısından uygundur. Ayrıca, elma,armut, erik, incir gibi lifli meyveler vücudunuzun toksitlerden arındırmasına da yardımcı olur. Günün stresinden kurtulmak ve vücudunuza bir güzellik yapmak istiyorsanız meyve sizin yardımcılarınızdan biri.



Adının geçtiği andan itibaren yüzümüzde gülümsemeye sebep olan çikolata, tüketilmesi aşırıya kaçılmadığı taktirde yararlarından faydalanabileceğimiz bir atıştırmalık. İçerisinde bulunan potasyum sayesinde strese karşı en tatlı önlem. Ayrıca, çikolata mutluluk hormonu olarak da bildiğimiz endorfini salgılatıyor. Bu da stres anında kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder