15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bu Püre Çok Farklı!

patates

Alışılmışın dışında bir püre denemeye ne dersiniz? Hem çok pratik hem inanılmaz lezzetli. İster yemeklerinizin yanında sunum yapabilir, ister meze gibi kullanabilirsiniz. Şimdi yemek tarifi zamanı!

Malzemeler

    4-5 adet patates
    Yoğurt
    Mayonez
    2 adet salatalık
    3 diş sarımsak
    Tuz

İlk başta patatesleri soyun, daha pratik olsun diye ikiye bölün ve suyun içine atarak kaynatmaya başlayın. Arada çatal batırarak kontrol ederek patateslerin haşlandığından emin olun.

Bu esnada salatalıkların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Haşlanmış patatesleri ocaktan alın, bir kabın içine koyun ve biraz soğuduktan sonra çatal yardımıyla ezmeye başlayın. Rendelenmiş salatalıkları patatesin içine atın. Fakat, burada küçük bir püf noktası var: Salatalıkları patatesin içine atmadan elinizle sıkın ve suyunu çıkarınca içine atın ki püreniz sulanmasın!
Ardından 3 çorba kaşığı yoğurdu atın, 2 çorba kaşığı da mayonez ekleyin, 2 ya da 3 diş sarımsağı ezip malzemelerin içine ekleyin, tuz lezzetinize göre tuz ekleyin.

Kap içinde bulunan tüm malzemeleri karıştırın. Birkaç denemeden sonra istediğiniz tat oranını yakalayacak ve bu pratik lezzeti hayatınızdan çıkaramayacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder