yemek tarifi |
Gündüz işe yetişmem gerektiği için ne yazık ki kahvaltımı biraz aksattım. Yolda gelirken yiyebilmek için ramazan pidesinin içine beyaz peynir ve domates koyarak az da olsa kahvaltıyı geçiştirmeye çalıştım.
Her çalışan kadının belki de en önemli sorunlarından biri öğlen molasında ne yiyeceğidir. Bu sorun bende de mevcut. Öğlen geldiğinde yazın da etkisiyle ne yiyeceğimi şaşırıyorum. Bu kez öğlen molasından önce 1 adet armut yedim ve ne yazık ki öğlen yemeğini sadece çorba ile geçiştirdim.
Akşama ziyafet var! Akşama hazırlayacağım menü, karnıyarık, pilav, yoğurt, soğuk su ve tatlı.
yemek tarifleri |
Öncelikle çalışan bir kadın olarak bazı hafta sonlarını, hafta içi yiyebileceğim pratik yemek çözümleri ile geçiriyorum. Karnıyarık da bunlardan biri. Önceden patlıcanı kızartıp, kıymasını kavurarak yaptığım karnıyarıkları buzluğa atmıştım. Bu pratik yöntemi sadece çalışan kadınlara değil herkese tavsiye ederim!
Önceden hazırlamış ve buzlukta duran karnıyarığınızı işe gitmeden önce bir güzel buzdolabına koyun. İşten eve döndüğünüz gibi yiyeceğiniz kadar pirinci ıslatın ve bekletin. Pirinçler beklerken siz de biraz etrafınızı toplayın! Sıcak yaz günlerinin yoruculuğundan kurtulmak için güzel bir duş alın. Artık akşam yemeğine hazırsınız. Islanmış 1 bardak birincinizi tencereye dökerken yağ ile kavurun. Ardından 2 bardak su koyun, tuz ekleyin ve ateşin altını açın. Koyduğunuz su kaynadığı zaman ateşin altını iyice kısın ve kendi kendine olmasını bekleyin. Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırına önceden hazırladığınız karnıyarığı koyun. Dolaptan yoğurdu ve suyu çıkarın. Karnıyarık 10 dakika içinde hazır olacaktır. Pilavınız da suyunu çekmişse tabağa gelmeye hazır demektir.
Pilavın yanına karnıyarık ve yoğurdu koyun bir güzel de soğuk suyunuzu alın. Hem hafif hem sağlıklı yiyeceğiniz ile güzel bir akşam yemeği kendinize ısmarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder