13 Ağustos 2012 Pazartesi

Ev eriştesi yeni tutkunuz olacak!

ev eriştesi tarifi


Yaz aylarının gelmesi ile yememiz ve içmemiz gereken birçok yazı okuduk. Hepsi sağlıklı beslenme yöntemleri ile alakalı ve faydalıydı. Şimdilerde ise Ramazan ayının gelmesi ile gün gün değişen birbirinden güzel tarifler ve öneriler okumaktayız. Ramazan ayı, sadece yapılacak yemek telaşesi değil, giyilecek kıyafet, konukları en güzel masa düzeninde ağırlama önerileri ve daha birçok şey ile de devam etmekte.

Ramazan ayına özel yemek tarifleri içinden çorba tarifleri, pasta tarifleri, başlangıçlar ve yaz aylarında tüketilmesi zevkli olan mezelerden birini seçerek akşama hazırlanmaya mı başladınız? Belki de bugün tamamen kendi yemeğinizi kendiniz üretmek isterseniz? Tamamen anne elleri ile hazırlanan ev eriştesi tarifi ile konuklarınıza pratik, lezzetli ve tadına doyulmayacak bir akşam yaşatın.

Hazır makarnalara o kadar alıştık ki, anne eli değen erişteleri yavaş yavaş unutur olduk. Oysa ki hazırlanışı kolay, yapılışı pratik ama lezzetine doyum olmayan bu yiyeceği tekrardan hatırlamak da fayda var.
Annemin tarifine göre malzemeler, 3 yumurta, 1 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz ve 3 bardak un (aslında alabildiği kadar un). İlk başta 3 yumurtayı kırın, çırpın ve su ekleyin. Üzerine 3 su bardağı un koyun fakat kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı, yani 3 bardaktan biraz daha fazla un koyabilirsiniz. Hamura tuz eklendikten sonra iyice yoğurun ve bir süre sonra hazır hale gelen hamuru yumruk büyüklüğünde yumaklara bölerek ayırın. Her bir yumağı sofra bezi üzerinde açın ve kurumaya bırakın. 1-2 saat kurumaya bıraktığınız açılmış yumakları arada ters-düz yapın. Kesilme kıvamına gelen açılmış yumakları şerit şerit kesin. Şerit şerit kestiğiniz hamuru tekrardan erişte şeklinde kesin.  Eğer hemen tüketecekseniz tek yapmanız gereken makarna haşlar gibi su kaynatmak ve içine erişteleri atıp 5-8 dakika kadar kaynatmak. Süzdükten sonra sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis etmek. Eğer kış için saklamak istiyorsanız evinizin içerisinde serin bir yerde birkaç gün kurumaya bırakın ve ardından saklamak için paketleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder