ev eriştesi tarifi |
Yaz
aylarının gelmesi ile yememiz ve içmemiz gereken birçok yazı okuduk. Hepsi
sağlıklı beslenme yöntemleri ile alakalı ve faydalıydı. Şimdilerde ise Ramazan
ayının gelmesi ile gün gün değişen birbirinden güzel tarifler ve öneriler
okumaktayız. Ramazan ayı, sadece yapılacak yemek telaşesi değil, giyilecek
kıyafet, konukları en güzel masa düzeninde ağırlama önerileri ve daha birçok
şey ile de devam etmekte.
Ramazan
ayına özel yemek tarifleri içinden
çorba tarifleri, pasta tarifleri,
başlangıçlar ve yaz aylarında tüketilmesi zevkli olan mezelerden birini seçerek
akşama hazırlanmaya mı başladınız? Belki de bugün tamamen kendi yemeğinizi
kendiniz üretmek isterseniz? Tamamen anne elleri ile hazırlanan ev eriştesi
tarifi ile konuklarınıza pratik, lezzetli ve tadına doyulmayacak bir akşam
yaşatın.
Hazır
makarnalara o kadar alıştık ki, anne eli değen erişteleri yavaş yavaş unutur
olduk. Oysa ki hazırlanışı kolay, yapılışı pratik ama lezzetine doyum olmayan
bu yiyeceği tekrardan hatırlamak da fayda var.
Annemin
tarifine göre malzemeler, 3 yumurta, 1 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz ve
3 bardak un (aslında alabildiği kadar un). İlk başta 3 yumurtayı kırın, çırpın
ve su ekleyin. Üzerine 3 su bardağı un koyun fakat kıvamı ele yapışmayacak
şekilde olmalı, yani 3 bardaktan biraz daha fazla un koyabilirsiniz. Hamura tuz
eklendikten sonra iyice yoğurun ve bir süre sonra hazır hale gelen hamuru
yumruk büyüklüğünde yumaklara bölerek ayırın. Her bir yumağı sofra bezi
üzerinde açın ve kurumaya bırakın. 1-2 saat kurumaya bıraktığınız açılmış
yumakları arada ters-düz yapın. Kesilme kıvamına gelen açılmış yumakları şerit
şerit kesin. Şerit şerit kestiğiniz hamuru tekrardan erişte şeklinde
kesin. Eğer hemen tüketecekseniz tek
yapmanız gereken makarna haşlar gibi su kaynatmak ve içine erişteleri atıp 5-8
dakika kadar kaynatmak. Süzdükten sonra sarımsaklı yoğurt ve pul biberli
tereyağı ile servis etmek. Eğer kış için saklamak istiyorsanız evinizin
içerisinde serin bir yerde birkaç gün kurumaya bırakın ve ardından saklamak
için paketleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder